One man team project: Pinstripe

Το Pinstripe είναι ένα 2D παιχνίδι έκπληξη. Μικρό σε διάρκεια αλλά άκρως προσεγμένο, προσφέρει ένα μινιμαλιστικό gameplay με εξαιρετική μουσική και κάτι μοναδικό: Voice Acting!

Ήρωας είναι ο Teddy που σε πέντε κεφάλαια ψάχνει την τρίχρονη κόρη του, σε έναν κόσμο παράξενα τρομακτικό και ταυτόχρονα αστείο, που μάλλον είναι η κόλαση, για να καταλήξει στην υπέρτατη μάχη με τον απαγωγέα της Pinstripe, μια σκοτεινή φιγούρα που επιμένει ότι είναι ο θεός.

Το εντυπωσιακότερο δε απ’ όλα, είναι πως αυτό το πραγματικά ποιοτικό παιχνίδι είναι προϊόν σκληρής δουλειάς ενός μόνο ανθρώπου, του Thomas Brush. Το όνομα ίσως να το έχετε ξαναδεί από το Coma που μπορείτε να παίξετε Online – τώρα ετοιμάζεται το sequel με τίτλο Once upon a coma- επίσης σόλο δουλειά. Ο Brush είναι ένας νεότατος δημιουργός που μετά από μια οχταετία ταλαιπωρίας αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια του κοινού.

maxresdefault (1)

Μέσα από το Kickstarter και με αρχικό ποσό τις 28000 δολάρια, κατάφερε όχι απλώς την ίδια μόλις μέρα να τα συγκεντρώσει, αλλά σε πολύ λίγο καιρό να φτάσει τις 95000, κάτι που του έδωσε τη δυνατότητα να ξεπεράσει κατά πολύ το αρχικό προσχέδιο και να μας δώσει ένα επιπλέον chapter, μια διαφορετική περιπέτεια στο δεύτερο play through, voice acting, έκδοση για κινητό/τάμπλετ, και τη δυνατότητα αγοράς μέσω της συλλογής gems διαφόρων αξεσουάρ.

Και συνεχίζει!

Προσωπικά, μου άρεσε αρκετά. Στα συν, οι ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος (ό,τι πρέπει για ένα ταπεινό λάπτοπ) και ο απλός χειρισμός, καθώς και το ότι είναι ένα παιχνίδι από αυτά που (γκουχ) επιτρέπεται να παρακολουθούν ή και να παίξουν τα παιδιά.

hq720

Στα μείον το ότι μετά το τέλος του παιχνιδιού είσαι υποχρεωμένος για ένα βασανιστικά αργό δεκάλεπτο να βλέπεις όλα τα ονόματα των χρηματοδοτών του.

Καλή κίνηση δε λέω, αλλά εκτός από τους ίδιους που έδωσαν τα λεφταδάκια τους (και καλά έκαναν) δεν ενδιαφέρει κανέναν άλλο να τα βλέπει σώνει και καλά.

maxresdefault

Άσε που έτσι κι αλλιώς, ξαναπαίζοντας την bonus adventure, ξεκλειδώνεις τις πόρτες με τις χρυσές κλειδαριές (που δεν άνοιγαν στο αρχικό παιχνίδι) κι εκεί συγκεντρώνεις όλα τα επιπλέον gems πάνω από τα “δέντρα της ζωής του pinstripe”, στα οποία είναι σκαλισμένα τα ίδια ονόματα.

Κούκου.

Εδώ ο Thomas Brush γράφει ένα μακροσκελές ποστ από καρδιάς, εξιστορώντας μας την περιπέτειά του από τα πρώτα άχαρα σκίτσα του Pinstripe, μέχρι το τελικό αποτέλεσμα (που μάλλον δεν είναι τελικό ακόμα). Πολλές χρήσιμες συμβουλές και παρατηρήσεις σχετικά με το crowd funding, γιατί κάποιοι είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν ενώ κάποιοι άλλοι καταφέρνουν να κερδίσουν την υποστήριξη του κόσμου και την πραγματοποίηση του ονείρου τους.

Αξίζει να το διαβάσετε, να τον στηρίξετε και να παίξετε τα παιχνίδια του.

Εν ολίγοις: Σκληρή δουλειά, τέλειο αποτέλεσμα, πίστη σε αυτό που κάνεις και το βασικότερο: Να είσαι αγαπητός και να μη φοβάσαι να μοιράζεσαι τη δουλειά σου.

(Οπότε κάτι Σφήνοι που βάζουν νάιλον στους υπαίθριους χώρους που συναυλίζονται για να μη …βλέπουν το υπερθέαμα όσοι δεν πλήρωσαν εισητήριο, δε θα πετύχουν ποτέ!)

Κατερίνα Χαρίση

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s