Στην Όφσορ αδερφές μου, στην Όφσορ: 3 Percent (3%)

Είμαι παιδί της εποχής μου – αν κι εμείς μάλλον ανήκουμε σε μια γενιά μετάβασης, αλλά μην το συζητήσουμε τώρα αυτό – και μου αρέσει η επικρατούσα τάση της μόδας: Ένας κατεστραμμένος κόσμος, μια ελίτ κάπου μακριά και κρυφά, αγώνες και δοκιμασίες και μια μικρή μερίδα εκλεκτών που θα απολαύσουν μια καλύτερη ζωή μπλα-μπλα-μπλα.

Τρία τοις εκατό, ή 3%, μια βραζιλιάνικη παραγωγή που δε θα μπορούσε στη χαώδη παραγκούπολή της να μην είναι πολύχρωμη και πανέμορφη μέσα στο κιτσαριό και τη φτώχια και δυστυχία που θέλει να δείξει. Το δείχνει, οκ.

Η πρώτη σκηνή θυμίζει έντονα Divergent ή αγώνες πείνας, τόσο πολύ, που ξεκίνησα να το βλέπω χωρίς να θυμάμαι καθόλου περί τίνος πρόκειται (και μετά το Homeland, μετά την παλιατσοποίηση του Κουίν, οπότε καταλαβαίνετε και με τι νεύρα), που κατάλαβα αμέσως τι θα δω. Μόνο που στο 3% δεν υπάρχει – σχεδόν – καμία λογική ως προς τα κριτήρια των δοκιμασιών.

netflix-3-percent

Δεν είναι ούτε εξυπνάδας, ούτε στρατηγικής, ούτε φυσικής δύναμης. Είναι λίγο αχταρμάς, και περισσότερο κάτι σαν «βαριέμαι με τόσους ανθρώπους γύρω μου και δεν ξέρω τι να τους βάλω να κάνουν για να περάσει η ώρα μου, α, και πλάκα θα είχε να τους έβαζα να κάνουν αυτό και να δω ποιος θα κάνει τι και γιατί» — καμία λογική κατ’ εμέ. Από την άλλη είναι και η πρώτη σεζόν (γι αυτό δε θέλω να βλέπω κάτι πριν ολοκληρωθεί έστω τυπικά, μετά μου μένουν απορίες και νευριάζω) και πολύ πιθανό να μην τα βλέπουμε και όλα.

3_103_unit_00929r13-porcento-series-netflix-criticas-ambrosia-960x640

Αν όμως κρίνω από τον τρόπο που γίνονται οι ανατροπές και οι αποκαλύψεις ως εδώ, επιφυλάσσομαι για το μέλλον.

Δεν είναι πως το λες μάπα. Έχει ενδιαφέρον. Αν υπήρχε δεύτερη σεζόν θα το συνέχιζα και πιθανότατα να το συνεχίσω όταν βγει. Αλλά οι ηθοποιοί στην πλειονότητά τους είναι αγγούρια πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οι δοκιμασίες και τα κριτήρια με τα οποία κάποιος περνάει και κάποιος όχι δεν έχουν καμία ενδιαφέρουσα βάση – τουλάχιστον μέχρι εκεί που βλέπω, όταν κάτι ανατρέπεται η εξήγηση δεν πείθει και πολύ, οπότε προς το παρόν σας λέω ότι πρόκειται για κάτι νεανικό, ενδιαφέρον και …μέτριο.

Προσίντ ατ γιορ όουν ρισκ.

Για το τρέιλερ, ΕΔΩ!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s