Γιατί Δε θα ξαναδώ Homeland

Μετά από έναν μαραθώνιο 40-45 ημερών, τέλειωσα επιτέλους (με) το Homeland και θέλω να κάνω έναν μικρό επίλογο, έτσι για το γαμώτο και για τις 40-45 μέρες. Οι τρεις πρώτες σεζόν ήταν άχρηστες κατά κάποιον τρόπο. Η πρώτη ξεκίνησε καλά, η δεύτερη ήταν λιγάκι βαρετή, την τρίτη αναρωτιόμουν να τη δω, να μην τη δω. Κούκου. Προφανώς στις 3 πρώτες σεζόν η σειρά θέλησε να κρατήσει το χαρακτήρα της διασκευής (που ήταν, θυμάστε?) αλλά Α: ήταν βαρετοκουραστικοαδιάφορο,

Βου: Δεν έχω ξαναδεί πιο αχώνευτο πρωταγωνιστή (για τον Μπρόντι λέω ντε!) Έπρεπε να τον σκοτώσουν συντομότερα.

Μετά νομίζω άφησε να παρασυρθεί από τον ίδιο τον κόσμο και τις καταστάσεις του, προσπαθώντας να συμβαδίζει με την εποχή του και να τη …σχολιάζει (?) (και μετά εγένετο Τραμπ. Μουαχαχά).

Έτσι από την τέταρτη σεζόν και πέρα άρχισε να αποκτά πραγματικό ενδιαφέρον, ίσως όχι τόσο ως προς την αληθοφάνεια ή πιστότητα στις πραγματικές/πιθανές εξελίξεις του κόσμου, αλλά ως προς το πιο προσωπικό επίπεδο των πρωταγωνιστών και αυτό ήταν που με κράτησε περισσότερο έξι (σχεδόν) σεζόν μπροστά στην οθόνη, παρά κάτι άλλο.

Μεταξύ των σεζόν άφηνε αναπάντητες ερωτήσεις και κενά που δεν ήταν ευκόλως εννοούμενα και κάπως θα έπρεπε καλύτερα να εξηγηθούν.

Γενικά άφηνε αναπάντητες ερωτήσεις.

Υπήρχαν πολλές, πολλές ανατροπές και τρελές εξελίξεις, όμως ήταν αν όχι προβλέψιμες, τότε βολικές για το σενάριο. Θα περίμενα λίγο περισσότερο ρισπέκτ στο θεατή από μια μεγάλη παραγωγή.

Αυτόν τον έρμο Κουίν ρε κουφάλες, τον στείλατε στην κόλαση πεντέξι φορές. Στο τέλος τον καταντήσατε τον παλιάτσο της σειράς ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΕΡΑΤΑΚΙ ΜΟΥ.

Quinn_interrogates_Brody

Αν κάτι άξιζε από όλη τη σειρά περισσότερο από τις ερμηνείες Σαούλ/Κέρι (που το η επανάληψη του μοτίβου πληγώνω/παίρνω κόσμο στο λαιμό μου/τα χάνω/μαλώνω/τα ξαναβρίσκω/όλα ήταν μέρος σχεδίου/ με κούρασε στο τέλος Α-Φ-Α-Ν-Τ-Α-Σ-Τ-Α) αυτός ήταν ο Κουίν. Ακόμα κι αν όχι ο Κουίν περ σε, ο χαρακτήρας του. Ο στρατιώτης του καθήκοντος, ο πιστός σκύλος, ο δίκαιος και ακέραιος (και κούκλος μάναμ!) Κουίν. Και από τη στιγμή που δεν υπάρχει πια Κουίν, δε βλέπω κανέναν άλλο λόγο να παρακολουθήσω τις επόμενες δύο σεζόν (αν ισχύει ότι θα έχουμε άλλες δύο).

24-homeland.w710.h473

Είναι πολύ δύσκολο να επανορθώσεις για έναν γαμάτο χαρακτήρα που ξεφτίλισες, σε μόλις 2 σεζόν και να κάνεις τον απογοητευμένο τηλεθεατή (εμένα) να σε εμπιστευτεί ξανά.

Ή θα παίξει τρελό σενάριο (και λίγο η αγαπητή πρώην Ιουλιέτα ας ξεκαβαλήσει το καλαμάκι κι ας μην το κάνει τόσο προφανές το ότι θέλει να είναι ο τραβάτε-με-κι-ας-κλαίω-βεζίρης), ή θα υπάρξουν πολλές ακόμα σεζόν, οπότε εκεί περνάμε σε άλλη κατηγορία σειρών και θα επανεξετάσω το θέμα.

Ή μπορεί και να κάνουν ό,τι έκαναν και οι Ντάλας. Να τον ξαναζωντανέψουν και να πουν “αχ, τι όνειρο κακό κι αυτό.”

Και μιας και ξαναδιαβάζω το κείμενο τώρα για τυχόν ορθογραφικά πριν ανεβάσω, και στο μεταξύ έχω δει το 3% και έχω στα μισά το OA,

ρε κουφάλες, τον ψυχάκια Μπρόντι τον δικαιώσατε πρώτα και μετά τον ξαποστείλατε.

Τον Κουίν παλιάτσο ρε μούμιες; Τον τρελό της Φαληρέως; Φτου σας. Γι ΑΥΤΟ δεν θα ξαναδώ Homeland.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s