Μη με ξανακαλέσεις (The Recall)

on

Η ταινία The Recall είναι πολύ πρόσφατης παραγωγής και  τη διαφημίσανε σαν την ταινία επιστροφή ενός πιο ώριμου Wesley Snipes, μετά από μια μακρά περίοδο που τον φιλοξενούσε το αμερικανικό σωφρονιστικό σύστημα λόγω φοροαπάτης. Αυτό ήταν υποτίθεται το σημαντικό αλλά διαφημίσεις, προωθήσεις και κάποιοι από τους παραγωγούς όταν λέγανε τη λέξη Recall κλείνανε πονηρά το ματάκι. Γιατί; Γιατί οι λάτρεις του είδους (εδώ μιλάμε για Β movies) ξέρανε ότι η λέξη Recall είναι αναφορά σε ένα και μοναδικό Recall, αυτό με τον Arnold Schwarzenegger. Το Total Recall. Αυτό που είναι στον Άρη και ξαναβρίσκει την μνήμη του χάρις στο Recall και γίνεται το έλα να δεις.

Έτσι λοιπόν με το κλειστό ματάκι στο μυαλό παρακολούθησα την ταινία περιμένοντας να δω τον Wesley Snipes στο ρόλο του Arnie. Αυτααααααααά.  Τώρα ο κύριος Snipes είναι μια ιδιόμορφη περίπτωση ηθοποιού που ειδικεύεται στις Β movies. Ψιλοκαράτε, ψιλοβαράτε, ψιλοβρικόλακας, ψιλοέτσι ψιλοαλλιώς και πολύ κοντός. Είναι από τους ηθοποιούς σαν τον Steven Seagal, κάνει ανεκτικές τις χειρότερες ταινίες δράσης και σου χαρίζει και κανένα χαμόγελο με τη βλακεία του. Απλά ο Snipes είναι στο πιο σοβαρό. Δεν σου χαρίζει κανένα χαμόγελο.

Λοιπόν η ταινία είχε εξωγήινους όπως και το Total Recall, είχε και καθάρματα κυβερνητικούς που τα είχαν κάνει πλακάκια με τους εξωγήινους, είχε και αρκετή δράση. Καλή; Χμμμμμμμμ. Καμία σχέση με το Total Recall. Όταν λέμε καμία εννοούμε καμία απολύτως. Ούτε στην υπόθεση, ούτε στην δράση, ούτε, ούτε, ούτε, ούτε, ούτε. Γενικά ταινία φάβα που το καταλαβαίνεις από τα πρώτα πέντε λεπτά που πάει να το παίξει και καλά θρίλερ τρόμου με εφήβους και σπιτάκι στο δάσος αντί το λιβάδι.

cinema02.gif

Ο Wesley Snipes κακός και καλός ταυτόχρονα. Πιο ήρεμος από τον παλιό του εαυτό αλλά δεν τον βοηθούσε ούτε το παιδικό σενάριο ούτε ο κακός σκηνοθέτης που θεώρησε ότι το Ράμπο είναι πρότυπο σκηνοθεσίας. Για να πω την αλήθεια αν μπορούσες να αφαιρέσεις όλα τα ούτε και να απομονώσεις μια δυο σκηνές με τον Wesley Snipes η εντύπωση ήταν όχι απλά θετική αλλά ότι ήταν και ηθοποιός, ξέρετε από αυτούς που ξέρουν τι κάνουν μπροστά στην κάμερα.

cinema03.gif

Οι υπόλοιποι καλύτερα να μην αφήσουν την πρωινή δουλειά τους στα Μακ Ντόναλντς γιατί για ηθοποιοί δεν κάνουν και πιο πειστικός είναι ο γάτος μου στη δράση και το δράμα παρά όλοι αυτοί ταυτόχρονα. Γενικά η ταινία δεν άξιζε και μην τη πάθετε. Δεν είναι Total Recall και ο Snipes δεν θα γίνει Schwarzenegger ποτέ!

Κανένα αστέρι κι αν δεν είστε μαζοχιστές, μην τη δείτε!

Για όσους θέλουν να θαυμάσουν το τρέιλερ, ΕΔΩ!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s