Ημι-ιδιωτικό μπατσάδικο (APB)

on

Η όλη ιδέα ξεκίνησε από ένα άρθρο σε οικονομική εφημερίδα αφιερωμένο σε έναν πολυεκατομμυριούχο από την Νέα Ορλεάνη που μετά τον τυφώνα Κατρίνα επένδυσε στο αστυνομικό τμήμα του Γαλλικού τομέα δημιουργώντας μια ημι-ιδιωτική αστυνομική δύναμη με ό,τι πιο σύγχρονο στον τομέα της τεχνολογίας.

Εδώ η ιστορία εξελίσσεται σε ένα κοντινό μέλλον και μετά τη δολοφονία του πιο στενού συνεργάτη και φίλου του πολυεκατομμυριούχου Gideon Reeves που με ένα έμμεσο εκβιασμό προς τον δήμαρχο αναλαμβάνει την απόλυτη ευθύνη ενός αστυνομικού τμήματος στο Σικάγο. Η ιστορία κινείται μεταξύ του Robocop, χωρίς ημι-νεκρό σούπερ-μπάτσο και της ταινίας Minority Report. Λίγο απ’ όλα δηλαδή. Λίγο δράση, λίγο τεχνολογία, λίγο επιστημονική φαντασία, λίγο υπερήρωες, λίγο ανθρωποκεντρικό με τις επικίνδυνες μηχανές όταν τις χειρίζονται οι κακοί. Λίγο απ’ όλα όπως έγραψα.

okm05_002

Η σειρά ΑΡΒ έκλεισε την πρώτη της σεζόν με σχετική τηλεθέαση και ανάμικτα συναισθήματα. Είχε καλές στιγμές αλλά …αλλά κάτι έλειπε που δεν μπορούσες να προσδιορίσεις. Ο επιστήμονας πολυεκατομμυριούχος Gideon Reeves είναι αναφορά στον Iron Man όσο κι αν προσπαθεί να το κρύψει αλλά χωρίς την στολή. Η ηρωίδα μπατσίνα γλυκανάλατη και οι κακοί σίγουρα βγαλμένοι από την Marvel. Μόνο οι μάσκες τους λείπανε.

okm05_003

Η σειρά κράτησε μόλις 12 επεισόδια και αυτό ίσως να ήταν για καλό. Αφήνοντας πολλά ερωτηματικά ίσως τελειώνοντας γρήγορα έδωσε στον εαυτό της μια δεύτερη ευκαιρία να τα διορθώσει στο κενό μέχρι την επόμενη σεζόν, αν υπάρξει. Γιατί τώρα τελευταία με τον ανταγωνισμό να έρχεται από παντού, τα λάθη κρατάνε μόνο μια σεζόν και έχουν εξαφανιστεί σειρές που πραγματικά αξίζαν να συνεχίσουν, όχι κάποια που έχει αφήσει πολλά κενά.

Ο Justin Kirk στο ρόλο του πολυεκατομμυριούχου και η Natalie Martinez στο ρόλο της λατίνας μπατσίνας προσπαθούσαν, αλλά …αλλά είπαμε, η ιστορία ήταν γεμάτη τρύπες. Οι περιφερειακοί ρόλοι καθώς και οι ιστορίες τους μου θύμισαν το L.A. Law, αν την θυμάστε τη σειρά από το ’80. Ξενέρωτες και αδιάφορες προσωπικές ιστορίες στηριγμένες σε μπατσικά στερεότυπα και αμερικανιές.

okm05_004.gif

Κοιτάξτε δεν έχω σκοπό να θάψω τελείως την σειρά, έχει και καλές στιγμές, ειδικά στιγμές δράσης και όπου η επιστήμη γίνεται ο από-μηχανής θεός, αλλά έχοντας σαν πρότυπο την Marvel και το Minority Report που ανέφερα προηγούμενως θα περίμενες πολύ περισσότερα.

Η σειρά στην πρώτη της σεζόν παίρνει τρία αστέρια με την ελπίδα να βελτιωθεί αν υπάρξει δεύτερη σεζόν. Κατά τα άλλα είναι καλή αν δεν έχετε να δείτε κάτι άλλο ή αν θέλετε να περάσετε 40 λεπτά χωρίς τίποτα απολύτως να σας προβληματίσει.

Για όσους θέλουν να δουν το τρέιλερ, ΕΔΩ!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s