Το Ζαχαρωτό Βουνό (καμία γλύκα)

Με προβλημάτισε λιγάκι αυτή η ταινία. Κι αυτό γιατί όταν διάβασα πως χαρακτηρίζεται ως “Σκοτεινή-Δραματική-Θριλερική Κωμωδία”, δεν ήξερα τι να προβλέψω. Αυτό το κωμωδία μου έκατσε κάπως, αν και δε θα με χαλούσε δηλαδή να ήταν κωμωδία, εκτός από το ότι δεν υπήρχε τίποτα το κωμικό εκτός ίσως από την ίδια την ταινία.

Δυο αδέρφια (20ρηδες μάλλον) που μοιράζονται την ίδια στέγη με τη γκόμενα του ενός (που τη γουστάρει κι ο άλλος κι αυτός που την έχει τη βαρέθηκε, κλισέ) χρωστάνε ένα σκασμό λεφτά κι αποφασίζουν την αδιανότητη βλακεία: Να σκηνοθετήσουν την εξαφάνιση του ενός αδερφού (αυτού που έχει τη γκόμενα) ο οποίος αν και μεγαλωμένος στην Αλάσκα και με το sugar Mountain (το βουνό ντε!) δίπλα, δεν έχει ιδέα από το πώς να κινηθεί σε ένα βουνό (οκ, ας πούμε ότι το δέχομαι), κι αφού αυτός ο αδερφός περάσει ένα δεκαήμερο σε μια σπηλιά με όλα τα κομφόρ, θα φανερωθεί κάπου ή θα αφήσει να τον βρουν, ώστε μετά να έχει να διηγηθεί μια γαμάτη ιστορία που φυσικά θα την πουλήσει και θα χεστεί στο τάλιρο.

Νννννννταξ. thumbnail_25070

Περιμένεις ότι ο τύπος θα ανέβει εκεί πάνω και όλα θα αρχίσουν ίσως να πηγαίνουν στραβά, ίσως καμιά χιονοθύελλα, ίσως κανένα γέτι ξερωγώ, τέλος πάντων περιμένεις να δεις μια ανάλογης βαρύτητας οδύσσεια ενός ανθρώπου χαμένου και παραδομένου στα στοιχεία της φύσης… αλλά όχι.

Ο τύπος ανεβαίνει κι εμείς μένουμε κάτω και παρακολουθούμε το τι συμβαίνει στο ενδιάμεσο. Έρευνες της αστυνομίας, εθελοντές που ψάχνουν στο βουνό φωνάζοντας το όνομά του, και η γκόμενα με τον αδερφό τριαλαρί-τριαλαρό γιατί ξέρουν την αλήθεια και καρφάκι δεν τους καίγεται και ρίχνουν και κανέναν πήδο στο μεταξύ.

Εεεεεεεε μπόριγνκ!

Καταλαβαίνεις πως ο σκηνοθέτης δεν είχε πρόθεση να μας δείξει μια χιονισμένη περιπέτεια επιβίωσης αλλά το μπακστόρι όλων αυτών που μένουν πίσω και περιμένουν την κατάληξη της ιστορίας, θέλοντας να τονίσει πως ενώ σε μια μικρή πόλη σαν κι αυτή οι άνθρωποι συνηθίζουν να έρχονται πιο κοντά στις συμφορές, όμως καμιά φορά τα πράγματα πάνε αλλιώς. Υπάρχουν μυστικά, υπάρχουν βρωμιές, υπάρχει ιστορία εδώ, αλλά δεν την είδαμε ποτέ.

imagessugar-mountain-2016-movie-free-download-720p-bluray-2

Θα μπορούσε να ήταν πολύ καλή ταινία. Η μουσική της είναι υπέροχη και το τοπίο μαγικό. Η ηθοποιοί αν και αχώνευτοι έχουν όμορφα μούτρα. Αλλά δεν. Δεν. Υπάρχουν στιγμές που νομίζεις ότι ακόμα και οι ίδιοι βαριούνται που ζουν, δεν έχουμε ιδέα το τι έκανε και πώς ο χαμένος αδερφός, εμφανίζεται κι ένας άσχετος τύπος που θα μπορούσε να μην υπάρχει καν, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, καμία δράση, 1 ώρα και 48 λεπτά χωρίς τίποτα είναι αδιανόητο, κοινώς, παντόφλα. Βαριέμαι τόσο πολύ να σας πω άλλα, που βαριέμαι να γράψω ακόμα και τους συντελεστές. Αν θέλετε να περάσετε ένα δίωρο κοιτώντας το τίποτα, ψάχτε το.

ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, ο Momoa είναι κούκλος ο κερατάς. Έπρεπε να το πω. Καλύτερα δείτε το Frontier, να τον έχετε γκρο πλαν και ανφάς και προφίλ και με τα όλα του. Μόνο αυτόν.

Για το trailer, ΕΔΩ!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s