Ένα τεράάάστιο τείχος (The Great Wall)

Ευρωπαίοι τυχοδιώκτες μισθοφόροι βρίσκονται στην Κίνα και σε μια πολύ περίεργη περιπέτεια που μπλέκει από εξωγήινους μέχρι τρολιά, πάντα με κέντρο όλης της πλοκής το μεγάλο Σινικό Τείχος. Τώρα αν είχα διαβάσει αυτήν την εισαγωγή και ειδικά το κομμάτι που μπερδεύει το Σινικό Τείχος με εξωγήινους και μέσα σε όλα αυτά τον μπέμπη τον Matt Damon, δεν θα υπήρχε καμία πιθανότητα να δω την ταινία.

Ευτυχώς τίποτα από τα παραπάνω δεν συνέβη. Είδα την διαφημιστική αφίσα της ταινίας και …κάθισα να την δω. Λοιπόν η ταινία επική σε όλες της τις διαστάσεις. Υπάρχουν σκηνές που χρειάζεται για να τις ξαναδείς και να νιώσεις όλο το εύρος στοιχείων που σου δίνει η εικόνα.

Η ιστορία εξελίσσεται κάπου στα 1000μχ, αλλά όλα τα κινηματογραφικά στοιχεία είναι παρμένα από επικές ταινίες όπως του Κουρασάβα. Η σκηνή που ένα ένα τα διαφορετικά στρατεύματα παρατάσσονται στο τείχος είναι συγκλονιστική και αξίζει να την δεις και να την ξαναδείς. Άλλωστε – και εδώ δώστε προσοχή – στο τέλος δεν νιώθεις πόσο μπούλης είναι ο Matt Damon γιατί η ταινία και οι σκηνές σε παρασέρνουν.

okm01_013.gif

Αυτός που κάπως ξεχωρίζει από τους ηθοποιούς δεν είναι ο Matt Damon που δόξα το θεό για μια ακόμα φορά δεν λέει πολλά, αλλά ο Pedro Pascal που παίζει τον σύντροφο και συμπολεμιστή του και με λίγες αλλά σωστές δόσεις χιούμορ πλουτίζει με ανθρωπιά μια ταινία που επική και καταπληκτική μεν, αλλά ξέρεις ότι όλα είναι ψηφιακά, φτιαγμένα από κομπιούτερ.

Ο Willem Dafoe είναι …ο Willem Dafoe και η Tian Jing, το αντικείμενο ακόμα και έρωτα που δεν ολοκληρώνεται, του Damon … αγγούρι. Η κοπέλα δεν έχει κανένα πάθος στο παίξιμό της και είναι πιο ψυχρή κι από τα διάφορα σπαθιά που χρησιμοποιεί. Αξιοσημείωτο ότι είναι πανέμορφη. Στην κυριολεξία πανέμορφη.

okm01_012
Αλλά και όλα τα προβλήματα σώνονται με τη σκηνοθεσία. Αν φτάσει κάποια μέρα που όλοι οι ηθοποιοί θα είναι ψηφιακοί αλλά πολύ αληθοφανείς, τότε αυτή η ταινία θα θεωρηθεί πρωτοπόρος για την εποχή της.

Ο Yimou Zhang, ο σκηνοθέτης της ταινίας αλώστε έχει ένα πολύ πετυχημένο παρελθόν στο είδος με ταινίες όπως: το House of Flying Daggers και το Hero και εδώ απλά έχει φτάσει στο επόμενο επίπεδο δεξιότητας και σκηνοθεσίας.

okm01_011.gif

Η παραγωγή της ταινίας είναι Κινεζική και θεωρείται σαν η πιο ακριβή ταινία που έχει γίνει ποτέ στην Κίνα.

Σε όποιον αρέσουν οι επικές ταινίες και ειδικά οι ταινίες πέρα από τη σύγχρονη μόδα με το δεύτερο μέρος ή το προηγούμενο, η ταινία το Μεγάλο Τείχος είναι ιδανική για 103 λεπτά δράσης και επικών μαχών.

4,5 αστέρια στη ταινία κι αυτό χωρίς τη βοήθεια του μπέμπη Matt Damon.

Για όσους θέλουν να δουν το τρέιλερ της ταινίας, ΕΔΩ!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s