Το κορίτσι με το Blindspot τατουάζ

Νύχτα, Νέα Υόρκη και στη μέση του πιο κεντρικού σταυροδρομιού της πόλης βρίσκεται ένας σάκος κλειστός. Φυσικά και όλοι τρομάζουν, καλούν την ομάδα για τις βόμβες και εκκενώνουν την περιοχή. Και πάνω που όλα έχουν κορυφωθεί και το μόνο που λείπει είναι το μπαμ, ανοίγει το φερμουάρ από μέσα και εμφανίζεται θεϊκή γκόμενα ολόγυμνη. Μιλάμε για βόμβα μεγατόνων που να κουνιέται όλη η Καλιφόρνια και η Κρήτη μαζί.

Περιμένετε, δεν τέλειωσα. Η γκόμενα είναι γυμνή από ρούχα αλλά κάθε κομμάτι του δέρματος της είναι σκεπασμένο από τατουάζ. Εκατοντάδες τατουάζ παντού. Ένα από τα τατουάζ όμως είναι το όνομα μπάτσου του FBI ο οποίος είναι συνδυασμός Ράμπο, Μακ Λέϊν και Ρόμποκοπ μαζί και ταυτόχρονα. Πως λένε στα σαπούνια; Τρία σε ένα. Κάπως έτσι! Ο οποίος μάλιστα έχει και ιστορία από τότε που ήταν παιδί. Η παιδική του φίλη, που μαζί είχαν σκαρφαλώσει όλα τα δέντρα της γειτονιάς σε σημείο που να νομίζεις ότι ζούσαν σε δέντρα και εξαφανίστηκε ξαφνικά, κατά την αστυνομία αρπάχτηκε, φαίνεται να έχει πολλά κοινά με τη γυναίκα με τα τατουάζ, ακόμα και DNA αλλά δεν είμαστε και σίγουροι.

Τώρα άλλο μυστήριο, τα τατουάζ είναι κλειδιά για εγκλήματα που γίνονται και με κάποιο τρόπο είναι ανακατεμένοι άνθρωποι της εξουσίας, της κυβέρνησης, της αστυνομίας, του FBI, της CIA κλπ. γιατί τελειωμό δεν έχει, κι εκεί ξεκινάει το πρώτο μεγάλο κενό της ιστορίας. Το FBI και ειδικά αυτή η ειδικά ειδική ομάδα που αρχηγός της είναι ο Ράμπο/Μακ Λέϊν/Ρόμποκοπ αρχίζει να εξιχνιάζει ένα-ένα τα …τατουάζ, συμπεριλαμβάνοντας στην ομάδα και την κορμάρα.

okm12_009.gif

Γυναικά με τα τατουάζ η Jaimie Alexander που την ξέρουμε από τις ταινίες της Marvel που κάνει την ερωμένη του Thor. Ράμπο/Μακ Λέϊν/Ρόμποκοπ, και o Sullivan Stapleton που είχε πρωταγωνιστήσει σε εκείνη την καταπληκτική Βρετανική σειρά δράσης, το Strike Back. Δίπλα τους η Marianne Jean-Baptiste, ο Ukweli Roach, η Ashley Johnson. Ηθοποιοί με καλές παρουσίες και στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Γενικά η σειρά έχει το υλικό να δώσει κάτι καλό. Και η σκηνοθεσία στα περισσότερα επεισόδια από τον Mark Pellington καλή είναι για τηλεοπτική σειρά δράσης, που εκ των πράγματων δεν μπορεί να έχει το τιτάνιο μπάτζετ που έχουν μερικές ταινίες όπως αυτές που έχουν παίξει οι πρωταγωνιστές της. Αυτό που της λείπει όμως είναι ένα καλό σενάριο.

okm12_008.gif

Ο Martin Gero είχε τη σωστή προϊστορία, σενάρια και παραγωγή σε σειρές όπως το Stargate: Atlantis, το SGU Stargate Universe, το Bored to Death, το The L.A. Complex, ακόμα και το πετυχημένο αυτή τη στιγμή Dark Matter, πρόσβαση στα μεγάλα στούντιο και παραγωγούς, και φυσικά σε ανθρώπους που ξέρουν να γράφουν για την τηλεόραση. Η βασική ιδέα είναι καλή, αν και μερικές φορές σκοινοβατεί στα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Το πρόβλημα όμως είναι ότι σαν σενάριο έχει πολλά κενά που ο σεναριογράφος-παράγωγος δεν κάνει καμία απολύτως προσπάθεια να τα αναπληρώσει έστω και αφηγηματικά, δίνοντας έμφαση σε σκηνές δράσης.

Αυτό μπορεί να δουλεύει σε μια σειρά επιστημονικής φαντασίας όπως ήταν το Stargate, που η φαντασία του συγγραφέα συνεργάζεται με τη φαντασία του θεατή, όμως δεν μπορεί να δουλέψει σε μια σειρά που υποτίθεται ότι στηρίζεται στην αληθοφάνεια. Σε αντίθεση με το Stargate, εδώ ο θεατής θέλει να του προσφέρεις συνέχεια τους λόγους που θα κάνουν την ιστορία πιστευτή. Και ο Gero αποτυγχάνει. Κατ’ εμένα όχι απλά αποτυγχάνει αλλά αποτυγχάνει παταγωδώς. Αυτό οδηγεί σταδιακά τη σειρά να επαναλαμβάνεται γιατί τα κενά παραμένουν, και κάθε φορά χρειάζεται να δίνονται εξηγήσεις. Που εκεί πάλι κάνει λάθος ο Gero γιατί σε μερικές περιπτώσεις οι εξηγήσεις του αντί για κορύφωση της έντασης δημιουργούν καινούργια κενά.

okm12_007.gif

Η σειρά δεν είναι και για πέταμα, είναι απλά μια σειρά δράσης που θα την δεις κάποια στιγμή που δεν έχει κάτι άλλο καλύτερο ή δεν θέλεις να δεις την χιλιοστή επανάληψη του Stargate.

3 αστέρια και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στον Gero και κανέναν άλλο.

Για το τρέιλερ της πρώτης σεζόν, ΕΔΩ!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s