Το Χόμπιτ που τα σπάει όλα

Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι από την αρχή. Τον Tom Cruise, τον ηθοποιό Tom Cruise, δεν τον πάω ουτε με σφαίρες. Η έκφραση …χέσαν οι ηθοποιοί και βγήκε η κουραδίτσα, για τον Cruise γράφτηκε. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έχεσαν οι κουραδίτσες και μας βγήκε ο Cruise και σαηεντολόγος, μη χέσω δηλαδή.

Τώρα που εξηγηθήκαμε για να μην παρεξηγηθούμε, μπορούμε να συνεχίσουμε.

Αυτός λοιπόν ο Tom Cruise αδιάφορα με το πόσο μη- ηθοποιός είναι, έχει παίξει σε πολλές ταινίες που σε επίπεδο ψυχαγωγίας ήταν από καλές μέχρι πολύ καλές. Όπου ψυχαγωγία σημαίνει, περνάω δυο ώρες ευχάριστες, χωρίς τίποτα να με προβληματίσει και να με κάνει να ξεχάσω τη γενική μιζέρια που με περιτριγυρίζει. Σε αυτόν τον τομέα από το «A Few Good Men» με συμπρωταγωνιστή του έναν υπέροχο Jack Nicholson μέχρι τα «Mission: Impossible», το Χόμπιτ τα έχει καταφέρει.

okm11_011

Τελευταία κατάκτηση του Χόμπιτ, ο Jack Reacher με πρώτη επιχείρηση το 2012. Τώρα έτυχε εγώ το 2012 μόλις να έχω τελειώσει μια σειρά βιβλίων του Jim Grant, πιο γνωστού σαν Lee Child, συγγραφέα της σειράς βιβλίων με ήρωα τον Jack Reacher. Αυτός ο κύριος Grant ή Child που λέτε, στα βιβλία του είναι πολύ περιγραφικός όσο αφορά τον πρωταγωνιστή του. Έτσι με το που τελειώνεις έστω κι ένα του βιβλίο, ξέρεις ότι ο Jack Reacher είναι ένας κρεμανταλάς σχεδόν δυο μέτρα, και σε γενικές γραμμές, ότι ο Tom Cruise …ακριβώς το αντίθετο. Έτσι φαντάζεστε τη χαρά μου όταν άκουσα ότι το Χόμπιτ θα τον υποδυθεί στη μεγάλη οθόνη. Μου έπεσε όλος ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών στο κεφάλι.

Αλλά πήγα και την είδα. Εντάξει. Είχε καλές στιγμές. Είχε και λίγο «Mission: Impossible», είχε και λίγο στην-επόμενη-ζωή-που-θα-έχω-ψηλώσει-θα-παίξω-ράμπο, ειδικά στο τέλος της πρώτης ταινίας που ο Ράμπο κλαίει για την Αμερική που φεύγει. Μέχρι και λίγο από «Top Gun» είχε, αλλά ήταν και το ποπ-κόρν καλό κι έφυγα από το σινεμά λέγοντας, εντάξει καλά ήταν.

Και μετά ήρθε το 2016 και δεύτερο Jack Reacher. Τώρα όμως είχαμε δυο βασικές διάφορες. Πρώτον έπεσε πολύ διαφήμιση. Από αφίσες στους δρόμους και το μετρό, μέχρι φλασάκια στο YouTube, μόνο το Χόμπιτ να κάνει ακροβασίες έβλεπες. Μιλάμε για πολύ διαφήμιση και παντού. Δεύτερο, δεν υπήρξε κριτικός που να μην την έθαψε. «Ο χειρότερος Jack Reacher», έγραψαν οι New York Times. Σιγά μεγάλε, ο δεύτερος είναι. Δεν έχει κάνει είκοσι για να λες ο χειρότερος αλλά και τελείως μεταξύ μας και ο πρώτος δεν ήταν και ο «Πολίτης Κέην». Εγώ πήγα και τον είδα με τη λογική ότι στο συγκεκριμένο σινεμά έχουν και καλό ποπ-κόρν.

okm11_013.gif

Και την απόλαυσα. Δεν κάνω καθόλου πλάκα. Την απόλαυσα. Εντάξει μου πήρε λίγο να ξεπεράσω το γεγονός ότι πρωταγωνιστούσε το Χόμπιτ αλλά ήταν μια καλή ψυχαγωγική ταινία με αρκετή δράση και μια υπόθεση που δεν σε προβλημάτιζε καθόλου. Μάλιστα υπήρχαν και στιγμές που σε κάνανε να ξεχάσεις ότι μόλις είχε βγει ο Τραμπ πρόεδρος της Αμερικής. Έβλεπες αυτό ακριβώς που πλήρωσες να δεις, με την επίγνωση ότι πρωταγωνιστεί το Χόμπιτ.

Σκηνοθέτης ο Edward Zwick που έχει συνεργαστεί με τον Tom Cruise και στον «Τελευταίο Σαμουράι» και έχει σκηνοθετήσει και το τηλεοπτικό Nashville. Συμπρωταγωνίστρια του η Cobie Smulders, γνωστή και από τους «Avengers» και τα τηλεοπτικά «Agents of S.H.I.E.L.D.» και «How I Met Your Mother». Οι υπόλοιποι υπήρχαν για να υπάρχουν με αυστηρή υποχρέωση να φαίνονται πιο κοντοί από τον Tom Cruise.

okm11_012.gif

Οι εξωτερικές σκηνές δράσης πολύ καλές. Τρία αστέρια λοιπόν στη ταινία για δυο ώρες παρα δυο δευτερόλεπτα, ψυχαγωγίας.

Για να πάρετε μια εικόνα από το Χόμπιτ που τα διαλύει όλα, ΕΔΩ!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s