Ένα Arrow τόλμη και γοητεία

Στην αρχή ήταν ένας τύπος, πλεϊμπόυ και δονζουάν με τα λεφτά του μπαμπά και της μαμάς που δεν άφηνε θηλυκή γάτα να περάσει από μπροστά του. Ουτε την αδελφή της ή την ξαδέλφη της. Μετά αυτός ο πλεϊμπόυ έγινε ναυαγός. Ναυαγός στου διαόλου τη μάνα που καράβι δεν πέρναγε αλλά πέρναγαν όλοι οι τρελοί και ψυχανώμαλοι εγκληματίες αυτού του κόσμου. Μιλάμε πολυκοσμία στη ζούγκλα που να χρειάζονται φανάρια κυκλοφορίας. Κόκκινο για τους δολοφόνους πράσινο για τους βασανιστές. Τώρα όλοι αυτοί πριν τον σκοτώσουν τον εκπαίδευαν να σκοτώνει. Είπαμε ψυχανώμαλοι. Στα ενδιάμεσα, πρωταθλητής στο σπορ, ο πλεϊμπόυ δεν άφηνε θηλυκή γάτα να περάσει από μπροστά του και στο έρημο νησί υπήρχαν πολλές. Μόνο που τώρα κάτι είχε αλλάξει. Τις ερωτευόταν κι όλας. Κι έτσι ο Ράμπο με το τόξο, ο Ρομπέν των ζουγκλών, έγινε και λίγο Ρωμαίος και Ιουλιέτα. Ενίοτε και τα δυο ταυτόχρονα.

Μπερδευτήκατε; Περιμένετε, αυτά έγιναν στα πρώτα επεισόδια της πρώτης σεζόν. Στη συνέχεια γνωρίζουμε τη μαμά που είναι κάτι από Αλέξις του Ντάλας αλλά στο πιο μαύρη χήρα, τον εραστή που είναι και Νίντζα και κακός, την κόρη που είναι όπου παλούκι το καβαλάμε και πολλές τέως αρραβωνιαστικιές, με όλες ερωτευμένος. Α, και όλοι αυτοί έχουν πολλά λεφτά! Πολλά λεφτά! Και τόξα. Χαθήκαν τα πιστόλια; Γιατί όλοι κουβαλάνε τόξα σε αυτή τη σειρά;

okm10_002

Μέχρι το τέλος της σεζόν και αφού όλοι τα έχουν κάπως με όλους κι εσύ έχεις μπερδευτεί ποιος είναι ποιος, ο πλεϊμπόυ γίνεται τιμωρός που θα καθαρίσει την πόλη από τους κακούς και λέγεται …κουκουλοφόρος. Γνωστός άγνωστος. Στο μεταξύ κάπου από το παράθυρο μπήκε και η άσχημη Τούλα ή πως αλλιώς την λένε που είναι μεν ερωτευμένη με τον κουκουλοφόρο αλλά ταυτόχρονα τσιλιμπουρδίζει και με όποιον άλλο τιμωρό εκδικητή βρεθεί στο δρόμο της.

Και πάμε στη δεύτερη σεζόν κι εσείς σκεφτήκατε ότι τώρα που κάπως πιάσαμε τη πλοκή τα πράγματα θα στρώσουν. Αμ δε! Ο κουκουλοφόρος που ήταν ναυαγός που ήταν πλεϊμπόυ αποφάσισε ότι θα γίνει …βέλος, ή στο αγγλιστί, Arrow. Παρ τον πάλι μερικές κρίσεις ταυτότητας για καμία δεκαριά επεισόδια, πάρε καινούργιους και παλιούς έρωτες, τη μαμά και τον εραστή να συνωμοτούν, πάρε και μερικούς ψυχάκηδες. Μόνο που τώρα έχουμε και καινούργια στοιχεία για να μη χανόμαστε από το προηγούμενο χάσιμο. Πρώτο, έχουμε και τους έρωτες της αδελφής. Έχουμε τα χάπια της ερωμένης που τα έχει με άλλον που τον αγαπά, αλλά μυστικά αγαπά και το βέλος που δεν ξέρει ότι είναι ο πλεϊμπόυ, έχουμε πολλούς που κουβαλάνε τόξο και έχουμε και τους ψυχανώμαλους από το νησί στου διαόλου τη μάνα.

Αυτοί στο νησί που τον εκπαίδευσαν να σκοτώνει για να τον σκοτώσουν στο τέλος, δεν είχαν σκοτωθεί, παρόλο ότι ο ναυαγός που εγινε κουκουλοφόρος, που εγινε εκδικητής, που εγινε το βέλος νόμιζε ότι τους είχε σκοτώσει, και ήρθαν όλοι τώρα στη πόλη να τον σκοτώσουν. Ζαβαρακατρανέμια δηλαδή!

okm10_003

Τρίτη και τέταρτη σεζόν έχασε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Οι πατεράδες σε πολλές περιπτώσεις παραμένουν άγνωστοι. Λεφτά αλλάξανε χέρια, αλλά όλοι παραμένουν πλούσιοι και άνετοι, περισσότεροι κακοί εμφανίζονται, όλοι από το νησί, αυτό το έρημο στου διαόλου τη μάνα και κάπου εκεί η σειρά ξεπέρασε και την πιο αρρωστημένη μου φαντασία. Άρχισε να ανασταίνει και νεκρούς. Όχι ζόμπι ακριβώς, αλλά εκεί κοντά που ξεκινάνε από ζόμπι και μετά γίνονται κανονικοί αλλά με ζόμπι ένστικτα. Και ναι, συνεχίζουν τα δράματα και οι έρωτες, ανταγωνιζόμενα τόλμη και γοητεία, Ντάλας και τους Δράκους του Φώσκολου μαζί.

Η σειρά ξεκίνησε το 2012, είναι στη 4η σεζόν της και ήδη έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα για την 5η που ξεκινάει να προβάλλεται στις 19 Οκτωβρίου 2016 στο αμερικανικό CW. Πρωταγωνιστούν οι Stephen Amell, Katie Cassidy, David Ramsey και πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί του Χόλυγουντ σε ρόλους που διαρκούν ένα ή δυο επεισόδια. Το μεγαλύτερο μέρος έχει κινηματογραφηθεί στον Καναδά και το σενάριο το υπογράφουν οι Greg Berlanti, Marc Guggenheim και Andrew Kreisberg, εμπνευσμένοι από τη γνωστή σειρά Comics της DC.

okm10_004

Τώρα οι σειρές της DC σε αντίθεση με το αντίπαλο δέος, την Marvel των Captain America, Iron Man και Spiderman έχουν ένα χαρακτηριστικό, ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας πέφτει στη προσωπική ζωή των ηρώων της και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αλλά σε μια εικονογραφημένη ιστορία η δράση νικάει. Σε αυτή τη τηλεοπτική σειρά, από ότι φαίνεται οι δημιουργοί αποφάσισαν να απλώσουν πιο πολύ το προσωπικό στοιχείο και δει την κρίση ταυτότητας των μασκοφόρων ηρώων που πολλές φορές οδηγεί σε μια σχιζοφρενική κατάσταση. Δυστυχώς στη προσπάθεια τους κάνανε το Arrow, τόλμη και γοητεία με μάσκες και τόξα.

Παραδέχομαι ότι έκανα πολλές φορές μεγάλη προσπάθεια να παρακολουθήσω μερικά επεισόδια χωρίς να πατήσω το κουμπί fast-forward. Άλλες φορές πάλι το πάτησα μην αντέχοντας τη μαλακία των ηρώων. Έτσι παρόλο ότι η σειρά έχει πραγματικά κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές στιγμές γίνεται βαρετή και κάνει κοιλιά όταν οι ήρωες παθαίνουν κρίσεις.

Θα μου πείτε γιατί συνεχίζεις να τη βλέπεις, έχεις ήδη δει τέσσερεις σεζόν από 23 επεισόδια τη καθεμιά. Όλοι μας κρύβουμε ένα μικρό μαζοχιστή μέσα μας. Αυτό είναι η μονή μου απάντηση. Εδώ είδα το τελευταίο Star Wars και σε τρισδιάστατο ή το «Καουμπόηδες και εξωγήινοι» με τον Χάρισον Φορντ και δεν έπαθα τίποτα, το Arrow θα με κόλλαγε;

okm10_005

Ένα τελευταίο, καλό παιδί ο Stephen Amell, ο πρωταγωνιστής, ο Arrow, και μπρατσαράς είναι και το εργαλείο το δουλεύει τόξο, μόνο …μόνο σε όλους τους διαλόγους φαίνεται σαν να κοιτάει πάνω από το κεφάλι του συνομιλητή του κι αυτό …με φρικάρει. Μάλλον του βάζουν τους διαλόγους που δεν μπορεί να μάθει για να τους διαβάζει αλλά καρφώνεται ρε γαμώτο, καρφώνεται πολύ το βέλος!

3 αστέρια στη σειρά γιατί εγώ σειρά δράσης με υπερήρωες ήθελα να δω κι έφαγα λάμψη και γοητεία με κουκουλοφόρους.

Για όσους ενδιαφέρονται για το τρέιλερ της σεζόν 5, ΕΔΩ!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s