47 μέτρα και 90τόσα λεπτά

Θα σας πω γιατί προτιμώ τις σειρές από τις ταινίες: Ο πρώτος και κυριότερος λόγος είναι ότι έχω πέντε χρόνια να κοιμηθώ. Αυτό και μόνο φτάνει. Όταν έχεις δυο πιτσιρίκια το ένα μετά το άλλο κι έχεις περάσει μήνες προσπαθώντας να βολέψεις το θωρηκτό που λέγεται κοιλούμπα στον ύπνο κι έχεις βαρέσει σκοπιές για να θηλάσεις, μετράς κάθε λεπτό σα χρυσάφι.

Τώρα που ανακάλυψα ότι τα πιτσιρίκια αγαπούν το διάβασμα και κοιμούνται σε τρία λεπτά, αφήνοντάς μου ένα υπόλοιπο νύχτας στην ησυχία μου, δεν υπάρχει περίπτωση να ρισκάρω με κάτι κακό. Η σειρά μου σιγουρεύει πως αυτό το υπόλοιπο δε θα πάει χαμένο. Από τη στιγμή που έχω δει το πρώτο επεισόδιο και είναι καλό, ε δε θα μου τη χαλάσει στην πορεία. Ξέρω κάθε βράδυ τι να περιμένω.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι δε χρειάζομαι ένα δίωρο, αλλά το πολύ μια ωρίτσα. Εχθές λοιπόν, με ξεγέλασαν τα τζιτζίκια. Μάλιστα, τα τζιτζίκια. Γιατί όταν ο Οκτώβρης έχει φτάσει 5 κι έχεις στρώσει χαλιά κι έχεις ξεθάψει τις μπότες και τα τζιτζίκια τραγουδάνε ακόμα, παθαίνεις ένα κοκομπλόκο. Έτσι παράτησα όλες τις σκοτεινιές και τις καταχνιές και τις βαρυχειμωνιές, κι αποφάσισα να δω ένα ταινιάκι με μπόλικα, καταγάλανα νερά: In The Deep.

_640x480_8d33773ad98fc393fe2a45acbc01b533a2d7a9d846c9ff8fdddf670783d7b1e7.jpg

Ok, δεν είχα και μεγάλες προσδοκίες. Αλλά γουάτ δε χελ; Νερό είναι, καρχαρίας είναι, κλουβί μέσα στο νερό είναι, τι διάολο. Κάτι θα έχουν κάνει οι κύριοι. Κι όμως, πάντα υπάρχουν ταινίες στις οποίες προβλέπεις τα πάντα από το πρώτο λεπτό: Η χωρισμένη αδερφή το ζαβό, η τρελιάρα αδερφή, διακοπές στο Μέχικο, γκομενάκια, ας πάμε να μπούμε σε ένα κλουβί σκουριασμένο στη μέση του ωκεανού να βγάλουμε σέλφι με τις σιαγόνες να ζηλέψει ο πρώην γκόμενος που σε θεωρεί βαρετή του θανατά. Κι από την αρχή ξέρεις ότι αυτός που θα μείνει ζωντανός στο τέλος, είναι αυτός που το αξίζει λιγότερο: Η βλαμμένη αδερφή. (Που της πέφτει και η κάμερα ΑΜΕΣΩΣ μόλις μπει στο νερό, μοντιέ)

Αφού λοιπόν οι δυο αδερφές γνωρίζουν δυο τεκνά σ’ ένα μπαρ που τις ψήνουν να βουτήξουν για να δουν τους καρχαρίες, ξεκινούν την επόμενη με ένα καρυδότσουφλο στη μέση του πουθενά και δέχονται να μπουν στο κλουβί. Που φυσικά ξέρεις από την αρχή ότι κάτι θα γίνει και το κλουβί θα αρχίσει να πέφτει και να πέφτει και να φτάνει στον άπατο. Μπόριγνκ!

images

Παραβλέπω την ηλιθιότητα του πράγματος: Για έναν πρώην γκόμενο να ρισκάρεις να γίνεις το κολατσιό του καρχαρία και να σε πείθει ένας άγνωστος κεχαριτωμένος ντόπιος, δηλαδή ούτε στα 15 μου τέτοιες μαλακίες ξερωγώ. Αλλά κούκου. Αφού την έφαγα τη φόλα και οι αδερφές είναι στα 47 μέτρα, το αφήνω να δω πού θα το πάει, και ναι, γίνεται αυτό που ξέρω ήδη- το ζαβό μένει μόνο του, παγιδευμένο στο κλουβί.

 

Μαθαίνουμε και κάτι χρήσιμο, δεν μπορώ να πω, όπως το τι είναι η νόσος των δυτών (που δεν το ξέραμε, όοοοχι), και τι γίνεται με το άζωτο στον εγκέφαλο και γιατί δεν μπορείς να είσαι με μια μπουκάλα στο στόμα ολ ντέι λονγκ γιατί την ακούς κι αρχίζεις κι ονειρεύεσαι.

itdscuba

Τελικά βλέπουμε την κατά τα άλλα αγαπημένη Μάντι Μουρ να ξεπερνάει τον εαυτό του βλαμμένου ρόλου της και να ελευθερώνεται από το κλουβί, να βρίσκει και τη χαμένη αδερφή που την έχει μισοφάει ο καρχαρίας και μαζί να ακολουθούν τη συμβουλή της Δημητρούλας: Κολυμπάμε, κολυμπάμε και να βγαίνουν επιτέλους ζωντανές έξω. Άντε, πάει κι αυτό σκέφτομαι. Μόνο που τελικά, όλα ήταν ένα όνειρο, το μποσκάδι μας είναι ακόμα εκεί κάτω και περιμένει να το σώσουν. Ακόμα κι όταν η μόνη της έννοια είναι το αν ο κώλος της δείχνει ωραίος με τη στολή, δε μας τον δείχνει καν. Ούτε για οφθαλμόλουτρο δηλαδή. Και ξαναγυρνάμε στην αρχή: Γιατί προτιμώ τις σειρές. Γιατί μόλις έχασα μια βραδιά. Ουστ. Αφήστε μωρέ τους καρχαρίες. Μπαγιάτεψε το πράμα.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s