Σκάσε και κολύμπα

Τι κάνουμε στα δύσκολα; -Κολυμπάμε, κολυμπάμε!

Αν κάτι μου έχει μείνει από το «Ψάχνοντας το Νέμο» 13 χρόνια πριν, είναι η Ντόρι. Και μάλιστα, συγκεκριμένα η …δική μας Ντόρι, η φωνή της Δήμητρας Παπαδοπούλου να ζουζουνίζει με το …ζελεδάκι (ναι, ναι, τα παιδιά μου τα φωνάζω ζελεδάκια!), να μιλάει φαλαινέζικα και να επαναλαμβάνει τη διεύθυνση που δε θα ξεχάσω ποτέ: Πι Σέρμαν, Γουάλαμπι 42, Σίδνει. Τη διεύθυνση του σπιτιού μου μπορεί και να την ξεχάσω, αυτή όχι.

enhanced-4838-1439835055-1

Η Pixar, επανέρχεται με μια ριψοκίνδυνη απόπειρα σίκουελ μιας από τις καλύτερες παιδικές (και όχι μόνο;) ταινίες έβερ. Όταν πρωτοέμαθα το νέο ενθουσιάστηκα, μετά ψιλομαζεύτηκα. Χμμμμμ, είπα στον άλλο μου εαυτό- αυτόν με τον οποίο συνομιλώ πολύ συχνά- «και υποτίθεται πως αυτό θα πετύχει;»

ΝΑΙ! Γιατί όχι; Όταν σε μια σπουδαία ταινία ο β’ ρόλος αποδεικνύεται πιο πιο πιο αγαπητός από τον α’ (σόρι Νέμο, σ’ αγαπάμε όμως), η αμέσως επόμενη έξυπνη κίνηση είναι να του φτιάξεις μια ταινία όοοολη δική του. (Με την ίδια λαχτάρα περιμένω 90 λεπτά Scrat, τ’ ακούτε εκεί έξω;)

Η Ντόρι θυμάται λοιπόν, ξεχνάει, θυμάται και ξεχνάει (αχ, ποιον μου θυμίζει αυτό;) και κάπου εκεί θυμάται αποσπασματικά τους γονείς της και κάπως έτσι οι δημιουργοί του Νέμο μας φέρνουν ένα underwater road movie με προορισμό την Καλιφόρνια και την… οικογένεια.

findingnemo-rex

Βλέποντας την ταινία μαζί με τα νήπια (που κατενθουσιάστηκαν) και λαμβάνοντας υπόψη πως από το Νέμο ως τη Ντόρι μεσολάβησαν (γκούχου- γκούχου) 13 χρόνια που μεταφράζονται σαν αιώνες σε ανθρώπινα έτη και που έφεραν μαζί αμέτρητες αλλαγές (σε μένα, στον κόσμο, παντού!), δεν απορώ που ένιωσα κάτι να λείπει από το σίκουελ. Ίσως πάλι να μη λείπει και τίποτα, ίσως απλά να άλλαξα εγώ. Φαντάζομαι πως το ίδιο ισχύει και για τα τότε πιτσιρίκια που είδαν το Νέμο και που τώρα ακροβατούν μεταξύ του κωλοπαιδισμού της εφηβείας και της εναπομείνασας παιδικότητας (όση, όσοι έχουν).

Still, το «Ψάχνοντας τη Ντόρι» είναι μια ταινία της καρδιάς μας, άσχετα με το αν και πόσο μεγαλώσαμε. Από την άλλη, εξακολουθώ να πιστεύω πως και 13 άλλα χρόνια να περάσουν, την περιπέτεια της Ντόρι μπορεί και να την έχω ξεχάσει, μα το P. Sherman Wallaby 42, Sidney- ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΟΜΑ!!

ΥΓ1. Κλαίω με τη φώκια και το τρελό πουλί.

ΥΓ2. Αυτό που είπαν για το ομοφυλόφιλο ζευγάρι στο 1.05; Εεεε, σο γουάτ;

ΥΓ3. Η μεταγλώττιση είναι από τις πιο κορυφαίες, τέλος.

Δείτε το Trailer, ΕΔΩ!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s