Η τέχνη του War…craft!

Το παιχνίδι το ήξερα μόνο κατ’ όνομα και ενώ με είχαν συναρπάσει οι χαρακτήρες που είχα δει σε φωτογραφίες και αφίσες, ποτέ δεν το δοκίμασα. Ίσως αυτό που με φόβισε να ήταν το γεγονός ότι επειδή μου αρέσαν τα γραφικά θα κόλλαγα άσχημα και η αλήθεια είναι ότι είμαι επιρρεπής σε κάτι τέτοια λάθη. Το είχα κάνει και στο παρελθόν και το κατάλαβα μετά από 24 ώρες μπροστά στην οθόνη και έχοντας χάσει διάφορα σημαντικά από τον κόσμο γύρω μου.

Μετά διάβασα ότι το παιχνίδι επρόκειτο να γίνει ταινία. Έφαγα το νύχι του μικρού δαχτύλου του αριστερού χεριού μου. Μια ταινία με Ορκς χωρίς Γκάνταλφ, όπου υπάρχουν καλά και κακά Ορκς, όλα με κάτι τεράστια δόντια. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν ότι αυτή είναι μια ταινία για τους φανατικούς του παιχνιδιού που η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή έφτασε να μετράει εκατομμύρια παίκτες σε όλο το κόσμο. Η δεύτερη αντίδραση ήταν Tomb Raider, ένα καλό παιχνίδι με καλά γραφικά αλλά σαν ταινία μάπα που ουτε η Ζολί κατάφερε να σώσει. Η τρίτη αντίδραση ήταν, καλά θα περιμένω κάποια στιγμή που δεν θα έχω κάτι καλύτερο να δω.

Τέλος ήρθε η τέταρτη αντίδραση, που ήταν να την δω. Μερικές φορές κάποια πράγματα σε εκπλήσουν ευχάριστα μόνο και μόνο γιατί είσαι προετοιμασμένος αρνητικά. Νομίζω εκεί ακριβώς ταιριάζει και η λέξη: εκπλήσσουν. Ίσως να έπαιξαν ρόλο και οι σούπες που είδα τον τελευταίο καιρό, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου Batman Vs Superman και του Suicide Squad.

okm_021

Λοιπόν, το Warcraft: The Beginning παραγωγής 2016 είναι μια ταινία φαντασίας με έντονη δράση. Είναι μια ταινία καθαρά ψυχαγωγική που διαρκεί λίγο πάνω από δυο ώρες και περνάς ευχάριστα χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις και χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα. Αλώστε αυτό ακριβώς δεν είναι η ψυχαγωγία;

Οι ημι-ανιμέισον χαρακτήρες είναι καταπληκτικά φτιαγμένοι και είναι από τις ταινίες που αξίζει να δεις σε τρισδιάστατη οθόνη και στερεοφωνικό ήχο που να τρελαίνει τα αυτιά.

Η ταινία είναι σκηνοθετημένη από τον Duncan Jones  που έρχεται από το χώρο της διαφήμισης και το σενάριο γραμμένο από τους Jones, Charles Leavitt και Chris Metzen. Παίζουν οι  Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper, Toby Kebbell, Ben Schnetzer, Robert Kazinsky  και ο Daniel Wu και πρέπει να παραδεχτώ ότι ο καταιγισμός δράσης και πλοκής δεν μου επέτρεψε να «ακούσω» τη μουσική επένδυση του Ramin Djawadi.

okm_022

Εντάξει είχα κι ένα παράπονο. Είπαμε, την κρίνω σαν μια καθαρά ψυχαγωγική ταινία και τίποτα περισσότερο αλλά το τέλος της …δεν ήταν τέλος. Ήταν, η συνέχεια στην επόμενη ταινία, κι επειδή η επόμενη δεν θα είναι σε τηλεοπτικούς χρόνους, την επόμενη βδομάδα, αλλά σε κινηματογραφικούς που σημαίνει του χρόνου, του αντίχρονου, αν έχουμε λεφτά, αν … αν …αν … αυτό με έσπασε λιγάκι γιατί θα ήθελα να μάθω τι έγινε στο τέλος!

Όσοι θέλουν να δουν το τρέιλερ της ταινίας, ΕΔΩ!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s