Η δύναμη πάει Rogue

okm_006Εντάξει, εγώ είμαι από αυτούς που είδαν σε πρεμιέρα το Star Wars και μιλάμε για 1977 και σινεμά το Ράδιο Σίτυ στη Πατησίων που τότε ήταν όλη η σύγχρονη τεχνολογία, στέρεο ακόμα και τρισδιάστατες ταινίες. Το 1977. Από τότε μεσολάβησαν μετακομίσεις, μεταναστεύσεις και επτά ακόμα Star Wars ταινίες.

Στα ενδιάμεσα υπήρξαν κόμικς και καμία 200 βιβλία που μη γελάσετε, έχω μερικά και έχω διαβάσει λιγότερα. Τα κόμικς μου αρέσαν πιο πολύ.

Εδώ κάτι για τα βιβλία που έχουν γραφτεί. Όπως και σε άλλες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές σειρές υπήρξαν μερικοί συγγράφεις ή δόκιμοι συγγραφείς που πραγματικά ενθουσιάστηκαν με το θέμα σε τέτοιο σημείο ώστε να γράψουν συνέχειες, ή παράλληλες ιστορίες με του ίδιους ή όχι ήρωες, αλλά πάντα στους ίδιους κόσμους και στο ίδιο περιβάλλον. Σε πολλές περιπτώσεις – δεν θέλω να αναφέρω παραδείγματα αλλά πιθανώς στο μέλλον να έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε – αυτές οι συνέχειες μέσω των βιβλίων ήταν πολύ πιο πετυχημένες από τις ίδιες τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές που ακολουθήσαν αυτή που ήταν η αρχική έμπνευση.

okm_007Αλλά μιας και μιλάμε για σειρές και είπαμε για το Star Wars, η τελευταία ταινία της σειράς που είδα ήταν το: Episode VII – The Force Awakens, όπου τελείως ειρωνικά έπαιζαν όλοι οι αρχικοί σταρ της ταινίας που τα ξεκίνησε όλα το 1977. Προσωπική ευχή; Έπρεπε οι δημιουργοί της να έχουν διαβάσει μερικά από τα βιβλία που ανέφερα προηγούμενως. Μόνη δικαιολογία το γεγονός ότι η εταιρία που είναι πίσω από τη παραγωγή και δεν είναι του Λουκάς, η Ντίσνεϊ. Για τον Άμπραμς δεν έχω βρει ακόμα δικαιολογίες πριν το γεγονός ότι ήταν καλά τα λεφτά.

Έτσι αντί για Star Wars είδαμε τη χιονάτη και τους επτά νάνους όλους ντυμένους σαν Νταρθ Βέντερ, ο χαζούλης Νταρθ, ο γκρινιάρης Νταρθ, ο κοντούλης Νταρθ, ο σιχαμένος Νταρθ, όλη η παρέα εκεί ήταν. Ήταν κι η χιονάτη. Α, είχαν κι έναν αφροαμερικάνο για να δείξουν ότι η σημερινή Ντίσνεϊ δεν έχει καμία σχέση με το ρατσιστή, σεξιστή, ακροδεξιό παππού της. Εδώ σημείωση, αντιφασίστες κλπ. αλλά όλοι οι κακοί εξωγήινοι είχαν γένια και φοράγανε τουρμπάνια! Σημειολογία της εποχής υποθέτω.

okm_008

Βλαστήμησα την ώρα και τη στιγμή που έδωσα λεφτά να πάω να τη δω και μάλιστα τρισδιάστατη όπου το εισιτήριο τρώει και μια αύξηση του 20%. Μετάνιωσα και τα ποπ κορν που αγόρασα γιατί ήθελα να τα πετάξω στην οθόνη και τέλος πάντων έβρισα και τα εγγόνια του Ντίσνεϊ στο τέλος.

Για να επανέλθω όμως στα βιβλία. Ένα κομμάτι από αυτά τα βιβλία – που για όσους ενδιαφέρονται αυτή τη στιγμή ξεπερνάνε τα 200 – είναι αφιερωμένο στους αντάρτες, Rogues, και μάλιστα με ιστορίες που προηγούνται της πρώτης ταινίας. Έτσι φαίνεται ότι κάποιος τελικά διάβασε κάποιο από αυτά τα βιβλία κι έτσι πριν από δυο χρόνια ανακοινώθηκε η δημιουργία ταινίας, εκτός της συνεχιζόμενης σάγγας και με θέμα αυτούς τους αντάρτες. Μάλιστα ανακοινώθηκε ότι αυτή η πρώτη ταινία θα είναι η εισαγωγή για μια νέα σειρά που θα εξελίσσεται παράλληλα με τη παραδοσιακή ιστορία.

Πριν από μερικές βδομάδες κυκλοφόρησε και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα τρέιλερ, εισαγωγή για το ότι θα ακολουθήσει μέχρι τα Χριστούγεννα του ’16 που θα παίξει η ταινία. Δίνει αρκετά στοιχεία για υποθέσεις αλλά πολύ φοβάμαι το γεγονός ότι η Ντίσνεϊ είναι από πίσω δεν είναι και εγγύηση για το τι θα δούμε.

Ας ελπίσουμε ότι η …δύναμη τους έχει φωτίσει!

Για όσους θέλουν να δουν το τρέιλερ του Rogue One, ΕΔΩ!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s